top of page

Wat is er

te doen?

​

Via actuele thema's zoals voedsel, duurzaamheid, kunst en educatie, verbindt het landgoed Stad & Land.

 

In die geest kunt u daarom, naast de huur van paviljoen en LAB voor eigen doelen, ook inschrijven voor activiteiten. Alhoewel de mogelijkheden veel talrijker zijn en we ook over een uitgebreid netwerk van partners beschikken om dit te helpen faciliteren, volgt hieronder een selectie, die regelmatig wordt geactualiseerd.

 

hoogwaardige studio omgeving voor Livestreams

NIEUW: Sinds Corona hebben wij ons toegelegd op het aanbieden van een aantrekkelijke virtuele omgeving, bijvoorbeeld via livestreams of hybride evenementen, waardoor het bereik veel groter is. Stijnaudio, staat als vaste samenwerkingspartner borg voor de hoogste kwaliteit op het gebied van beeld, geluid en ICT. Dit stelt ons in staat, zolang de pandemie leidend is, tot een mooi virtueel aanbod 

Meer hierover leest u >> hier  

Rondleiding

De rust en de ruimte die Grootstal biedt in haar groene omgeving geven een boost aan inspiratie, creativiteit en ontmoeting. Al dan niet in combinatie met het gebruik van een van de gebouwen of een activiteit op het landgoed bestaat de mogelijkheid voor een persoonlijke rondleiding, waarmee u niet alleen de cultuurhistorie van de plek kunt ontdekken maar ook hoe het landgoed in de 21e eeuw innovatief onderneemt met de focus op maatschappelijke en duurzame waarden. 

​

Kosten: 15,- pp voor groepen van minimaal 6 en maximaal 25 pers. 

 maak een afspraak.

Ontmoeten in
het Paviljoen, innoveren in
het Lab

Het Paviljoen en het Lab zijn de publieksruimten van landgoed Grootstal. In de harmonieuze context van het landgoed staat ontmoeten en innoveren centraal.

U treft er de ideale setting aan voor frisse ideeën, geconcenteerd werken, nieuwe energie en ontspanning.

In beide gebouwen, die voorzien zijn van alle gemakken, kunt u vergaderen of een bijeenkomst, lezing of workshop houden, vieren of rouwen.
Wilt u dit combineren met een lunch, diner, outdoor activiteit of rondleiding op het landgoed? Ook dat kan allemaal.

We stellen graag een passend programma samen. meer info >>

Mentale fitness in Paviljoen Landgoed Gr
Mentale fitness

Haal meer uit je leven met deze training van 8 avonden. Onder leiding van encouraging trainer Joke Feenstra onderzoekt u de positieve kanten van het leven en oefent u nieuw gedrag, waardoor u meer te kiezen hebt. Deelnemers ontwikkelen betere relaties, meer plezier in het werk en zijn meer tevreden met zichzelf.

Zie pagina en houd de agenda in de gaten.

leerplek Bodemzicht

Naast een productieboerderij is Bodemzicht ook een leerplek.

Voor geïnteresseerden in regeneratieve landbouw zijn er cursussen over permacultuur en holistisch management, maar ook over het schrijven van een regeneratief business plan en het opstarten van een no-dig groentetuin.

 

Daarnaast zijn er programma's over ecologie in het Antropoceen, omgaan met klimaatverandering, duurzame wereldbeelden en de waarde van natuur.

 

In de leerplek start in 2021 en wordt samen met wetenschappers, kunstenaars, beleidsmakers en ondernemers die werken aan de transitie vormgegeven. 

Houd de website en de agenda in de gaten!

In de kruidentuin worden verrassende soorten theekruiden geteeld. 

Het kruiden assortiment in de winkel bevat nu ook Talententhee.

Dit is een doe-het-zelf- cadeau waarmee je iets bijzonders geeft: aandacht.

Aandacht voor de positieve kwaliteiten en talenten van vriend(in), collega of familielid. 

U kunt het Talenten-cadeau ook in groepsverband maken in de vorm van een workshop. Dit zal wonderen doen voor de teamgeest in de groep. meer informatie vindt u hier.

IMG_4936.jpg
schenk aandacht met Talententhee
20200821_165546.jpg
Proef het seizoen
in 't Grootstalletje

Van oudsher en nog steeds is hier het verkooppunt van de lekkerste kersen van Nijmegen: de 'kersentent'. Vroeger kwamen de kersen uit de eigen boomgaard, maar na 70 jaar hebben de bomen hun beste tijd gehad en zijn de kersen snoepgoed voor talloze vogels.

 

In de nieuwe winkelruimte willen we ons onderscheiden van andere winkels door bij te dragen aan het voedselbewustzijn van de klant en u de smaak van ieder seizoen te laten beleven. 

Hiervoor zoeken we de beste aardbeien, asperges, appels, honing uit de streek en natuurlijk treft u er ook steeds meer verse producten aan van het landgoed zelf: zoals de verse bloemen van Ceciel, de groenten uit de moestuin van Ingrid en Ricardo en Anne, de theekruiden uit de kruidentuin van Joke en ook wel eens eetbare verrassingen uit de natuur! Ook ons netwerk van ambachtelijke producenten dichtbij is zich aan het uitbreiden. Hiervoor werken we samen met o.a. Slowfood. 

​

In samenwerking met Slowfood gaan we ons netwerk van lokale ambachtelijke en duurzame producenten uitbreiden. Zodat er in het winkeltje altijd wat nieuws te ontdekken en te proeven valt en u steeds beter zicht krijgt op de impact van ons voedsel. 

 

Van mei - december geopend

Verlaag je footprint met de training 

De Verborgen Impact

Zone%20college%202020_edited.jpg

In de speciaal op landgoed Grootstal ontwikkelde Eco-training de Verborgen Impact leer je niet alleen je footprint verlagen, maar leer je ook hoe je dit doet door je bewuster te worden van de (systemen van de) natuur, deze aarde, en er de verbinding er mee te maken.

In januari starten de eerste introductie-workshops.

Verras uzelf en laat u verrassen!

Meer informatie en opgeven.

Cursus voedselbos

Voedselbosbouw is een kansrijke maar ook compleet nieuwe manier om natuur, landbouw en bosbouw gezonder, voedsel/oogstrijker en biodiverser te maken. Hier leer je allerlei theoretische en praktische aspecten van de permacultuur gedurende de 4 seizoenen. 

 

De eerste cursus startte o.a. op landgoed Grootstal in het voorjaar van 2017 en bood plaats aan 25 deelnemers.

Nu zijn we toe aan de vierde jaargang. De training Voedsel uit het bos wordt ook dit jaar weer modulair aangeboden: algemeen, ontwerp en bedrijfsplan.

Opgeven en meer informatie: The Plant.

Zelf groenten oogsten bij Het heerlijke land

Vanaf  mei kunt u zelf oogsten op moestuin ‘Het heerlijke land’.

Dit is een zelfoogstmoestuin waarbij de oogst wordt verdeeld onder de deelnemers. Samen met de tuinder vormt u een community die bijdraagt aan kleinschalige, duurzame landbouw en de lokale economie. In de tuin wordt gewerkt met biologisch zaad, plantgoed, mest en compost. Een ruime vruchtwisseling, minimale grondbewerking en een natuurlijke evenwicht in en boven de grond, maakt chemische bestrijdingsmiddelen overbodig. Lekker, en goed voor de mens, het land en de omgeving.   

Met een oogstaandeel bent u t/m november wekelijks verzekerd van kakelverse seizoensgroenten op een bijzondere plek waar u ook kunt genieten, ontspannen, ontmoeten en leren. Door zelf te oogsten is de keten kort en weet u bovendien waar uw voedsel vandaan komt. Meewerken is niet nodig, wel mogelijk. 

Het heerlijke land is open van mei t/m november  

(ingang halverwege de St Jacobsweg)      

bottom of page